Zakelijk Glasvezel

MKBid levert zakelijk glasvezel diensten als provider om dat wij koppelingen hebben met KPN / Ziggo / Reggefiber / Tele 2 / BBNED / Eurofiber kunnen wij altijd een scherp voorstel doen. Wij kopen de glasvezelkabel in de grond in bij bijvoorbeeld KPN / Ziggo / Reggefiber / Tele 2 / BBNED / Eurofiber maar verzorgen vervolgens zelf alle diensten zo als internet, telefonie enzovoorts.

Voorbeeld Een zakelijk glasvezel aansluiting kan bij KPN graafkosten van € 40.000 met zich meebrengen terwijl Ziggo op uw locatie al glasvezel heeft liggen, in een dergelijke situatie bespaart u dan € 40.000. MKB Internetdiensten analyseert uw specifieke uw wensen en controleert de reeds liggende netwerken en adviseert u vervolgens wat de beste en meest economische oplossing voor u is.

Neem direct contact met ons op dan kunnen wij een check voor u uitvoeren.

MKBID heeft Wholesale koppelingen met

wholesale partijen

MKBid Zakelijk Glasvezel Diensten

Glasvezel is de drager van de toekomst. Doordat de capaciteit duizendmaal groter is dan die van DSL, hebben ondernemingen aan één glasvezelverbinding voldoende voor al hun oplossingen. Internettoegang, telefonie, online back-up, camerabewaking, alarmtransmissie, videoconferencing, remote applicaties (hosted desktop), cloud computing, het nieuwe werken en VPN zijn allemaal mogelijk.

MKBid Zakelijk Glasvezel verbindingen zijn uitermate geschikt om vestigingen, leveranciers, klanten of medewerkers te koppelen. Dankzij de opbouw van MPLS VPN worden de verbindingen niet opgebouwd over het publieke internet maar over ethernet verbindingen. Vergelijk het met een lokaal netwerk tussen twee of meerdere computers.

Neem direct contact op met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek of een prijsopgave.

Sinds 1 januari 2012 levert MKBid een glasvezelvariant specifiek gericht op klein zakelijk gebruik. Deze zogenaamde lite-variant is beperkt leverbaar op aangewezen industrieterreinen. Via onze postcodecheck kunt u bekijken welke producten en diensten wij voor u kunnen leveren

Ons Netwerk

De MKBidglasvezeldienst bestaat uit een point-to-point verbinding op ethernet VLAN circuits vanaf de klantlocatie, via een ethernet netwerk naar het MKBidedge netwerk. MKBidhuurt de glasvezelparen van verschillende aanbieders in op basis van Wholesale. De technische invulling van MKBid zakelijk glasvezel kan worden vergeleken met het DSL aanbod. KPN is bijvoorbeeld volledig eigenaar van het kopernetwerk in Nederland, terwijl alle providers in Nederland gebruikmaken van hetzelfde, door KPN beheerde, kopernetwerk.

Verschillende Elementen

De glasvezeldienst wordt aangesloten op de locatie van de klant en is inclusief een Network Termination Unit (NTU). Deze NTU zorgt voor de connectie van de klantlocatie met het MKBid netwerk. De NTU is aangesloten op het ethernet op basis van een single optical fiber. De NTU heeft meerdere interfaces: 10Mbps, 100Mbps of 1000Mbps. De NTU is het koppelpunt tussen beide glasvezel eindpunten (klantlocatie <-> MKBid) en kan niet worden gebruikt voor het koppelen van IP (LAN) apparatuur. MKBid adviseert om te kiezen voor een Ciso 1921 router welke tevens door MKBid wordt geleverd. Op de Cisco 1921 sluit u vervolgens uw apparatuur aan. De Cisco 1921 beschikt over de WAN IP adressen zodat u uw eigen apparatuur daarachter kunt plaatsen. Wanneer de Contractant zelf kiest om eigen apparatuur te koppelen aan de NTU, zal MKBid de IP gegevens en overige technische gegevens verstrekken aan de Contractant. MKBid biedt nadrukkelijk geen ondersteuning op configuraties gemaakt door de Contractant op eigen apparatuur. Merk op dat het geluidsniveau van de NTU relatief hoog is. Houdt hier rekening mee met de plaatsing van een 19” rack of de plaatsing van de NTU in een bestaand rack.

Fysieke glasvezel kabels

De fysieke glasvezelbekabeling loopt vanaf de NTU via een aantal ringen naar het MKBid Ethernet netwerk. Het MKBid netwerk is in ringen aan elkaar gekoppeld. Hierdoor profiteert u van een hogere mate van uptime. Mocht er onverhoopt een kabelbreuk ontstaan, dan heeft dit geen invloed op het verkeer. Het ringmodel zorgt ervoor dat het verkeer beide kanten op kan. Vanaf de laatste ring tot de locatie bestaat het netwerk uit een enkelvoudige glasvezelkabel. Mocht deze bekabeling worden onderbroken, dan heeft dit tot gevolg dat uw locatie niet bereikbaar is via glasvezel. Wanneer een hoge mate van beschikbaarheid wenselijk is, biedt MKBid u de mogelijkheid om uw locatie op een ring te plaatsen. Direct wanneer het fiber uw erfgrens verlaat worden de glasvezelverbindingen twee kanten op gelegd.